Rovfågel från gömsle

Duvhök
Duvhök

 

Åkte i december 2015 på en fotogömsle helg hos Magnus Nyman i Blekinge. Förväntade fåglar var ormvråk, duvhök, havsörn, brun glada och kungsörn. Dessutom gömselfotograferingens ständiga följeslagare korp. Besöket skulle innefatta tre nätter i gömsle och förväntningarna steg ju närmare Blekinge och gömslena jag kom med bilen. Havsörn, ormvråk och duvhök hade jag sedan tidigare men kungsörn har gäckat mig i alla år. Har några suddiga på alldeles för långt avstånd sedan tidigare. Men skulle de komma. Jag hoppades mycket på det under den kommande helgen. Men hur som helst med kungsörnen. Jag visste att jag skulle få havsörn, ormvråk och duvhök

Jag kom på plats och stuvade in mina saker och fick efter en lång hungrig resa mat.
Blev genom gång med Magnus om tider osv inför morgondagens fotografering.

Kom ut i mitt gömsle medan det var kolmörkt och fick upp utrustningen. Som vanligt kan jag inte hålla mig utan åt raskt upp mina smörgåsar väl medveten om att jag får vara hungrig resten av tiden. Ljuset kom och så gjorde även fåglarna.

Flygande duvhök
Flygande duvhök
Duvhöken betraktar kameraljudet
Duvhöken betraktar kameraljudet

 

 

 

 

 

 

 

Duvhökarna var snabbt avklarade och jag såg havsörnar i träden.
De gick ner men inte i läge för bra fotografering. Dag ett innehöll en rad ormvråkar och korpar med, men bättre bilder skulle komma.

Dag 2 hamnade jag uppe i ett skogsområde med en glänta. Fåglarna kom fort och där satt den kungsörnen. Problemet var att det var för mörkt för D3s men jag tänkte den blir säkert kvar till senare idag. Tyvärr så lättade den och jag tänkte den kommer åter då den knappt ätit. Jag visste med mig att det inte var mitt fel att den flög då jag inte rört kameror eller ens smörgåsarna den morgonen. Konstigt med smörgåsarna för och vara jag.

Landande duvhök
Landande duvhök
Ormvråken var också på plats
Ormvråken var också på plats

 

 

 

 

 

 

 

Duvhökar och ormvråkar i mängd. Men Kungsörnen höll sig borta.
Magnus kom och hämtade mig och det blev mat.
En otroligt bra dag med massor med fågel hade det varit.

Dag tre blev på ett fält med ett bord framför gömslet. Ormvråken landade nästan direkt

Ormvråk
Ormvråk

De satte sig på bordet så jag fick riktiga närbilder av både ormvråk och duvhök.

Duvhöken med sin skarpa blick
Duvhöken med sin skarpa blick
Ormvråk
Ormvråk

 

 

 

 

 

 

 

Många bilder blev det och fåglarna fortsatte komma hela tiden. Riktigt roligt.
Det satt havsörn i träden hela förmiddagen och de gick ner strax efter lunch.

Sedvanligt örn bråk
Sedvanligt örn bråk
Havsörn
Havsörn

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagen gick och bilder blev det.
Så mycket bilder att jag nästan, ja nästan glömt min ständige spökfågel kungsörnen.
Den hade gäckat mig igen.
Men spännande är det att ha ett mål kvar.
En toppen helg var det och jag hoppas kunna göra en resa till Blekinge och Magnus gömslen i höst igen.

Då ja då ska jag få den bilden på kungsörnen……….

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *