Zimanga 6 solnedgångar

Afrikas solnedgångar är magnifika. Det gäller som fotograf att få kontroll på vitbalans, exponering och få en fin förgrund. Denna bild blev jag nöjd med för den symboliserar och representerar allt i solnedgång i Afrika. Disig, häftigt ljus och det häftiga trädet i förgrunden.

Man behöver inte ha koll på vitbalansen om man fotar i raw format men det ger en kick att kunna lyckas få det rätt. JPG behöver däremot rätt vitbalans från början då man inte kan justera lika mycket i photoshop Jag jobbar alltid i manuell vitbalans och ofta med en kelvin på 7100 till 8000. En fördel till om man i raw gör rätt vitbalans är att man troligen tar fler bilder då resultatet blir bra och då lättare får till tillfällets bästa bild.

Man får ju välja var man vill ha skärpan. Jag väljer gärna en blandare 6.3 eller 7 i dessa lägen för att få tillräckligt med skärpedjup. ISO blir ofta mellan 1500 till 3200.

Bara dessa fantastiska solnedgångar gör det värt hela resan. De sker under en kort stund men fyller mig med lycka varje gång.