Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Safari i Mana pools 2025

oktober 2, 2025 @ 08:00 - 17:00

Följ med mig, Brutus Östling och Fokus fotoresor på en otroligt spännande resa till Mana Pools.
Resan inriktar sig lika mycket till dig som är en erfaren fotograf till dig som fotar med mobilen och upplever safarin istället. Så alla oavsett fotokunskap kan följa med på safari med oss.
I Mana Pools i Zimbabwe fotograferar vi till en hel del till fots.

Mana Pools är en ovanligt vacker plats, det är till största delen öppen mark där man lätt tar sig fram till fots.
Det vi kommer hitta är bla  elefanter, lejon, hyenor, leoparder, afrikanska vildhundar, flodhästar, babianer och bufflar. Riktigt häftigt är elefanter som står på bakbenen och äter ur träden. Finns bara tror jag 6 st i världen och alla är här.
Det fins även ett rikt fågelliv med bla biätare som häckar efter zambezifloden

Mötena med de stora elefanterna, vildhundarna, lejonen och andra djur sker antingen från jeep eller till fots med beväpnade guider.
Vi bor mitt i nationalparken, några meter från Zambezifloden; flodhästar, hyenor och elefanter hör till gästerna i lägret på kvällen.
Bortom floden som utgör gräns mot Zambia skymtar höga berg, som ger en fantastisk foto bakgrund. Fotograferingen vid flodhästsjön är en extra spektakulär stund.

   

Dag 1
Ankomst och genomgång samt en eftermiddagssafari.

     

Dag 2-7
Safari både morgon och eftermiddag. Vi åker ut med jeep och vandrar sedan till fots för fotografering. Finns även möjlighet till fotografering hela tiden runt lodgen av elefanter mm. Vi har beväpnade guider med oss hela tiden.

Dag 8
Morgonsafari och påbörjad hemresa.

   

Datum: Kommer snart 2025 Observera att det är en lång safari 8 dagar och 7 nätter.

Boende: Del i dubbelrum/tält i en tält camp
Mat: Ingår

Deltagare: min 6 och max 10 personer.

Pris
Kommer snart

   

Inkluderat i priset
Boende i fina tält, alla måltider, alkoholfri måltidsdryck och vatten, transfer från hotell till safari och tillbaka,  game-drives.

 Inte inkluderat i priset
Flyg tur och retur till Harare i Zimbabwe, dricks, alkoholhaltiga drycker med mera som beställs extra, försäkringar och annat av personlig karaktär. Avbeställningsskydd.
Dricks till lokala guider och lodgens servicepersonal (man brukar ge 10 USD per dygn till guiden, till servicepersonalen varierar det, men vi brukar rekommendera 10 USD per dygn).

Anmälan och frågor till mig på tele 070-34 05 248

Resegaranti finns enligt kammarkollegiets riktlinjer

Detaljer

Datum:
oktober 2, 2025
Tid:
08:00 - 17:00
Evenemang Kategorier:
, ,