Zimanga 5

Zimanga har många fler djur än katter och elefanter. Gamar, krokodiler, flodhäst och noshörning är bara några av dem. Man kommer dit med tomma minneskort och åker lätt hem med 20000 bilder. Man upptäcker hela tiden något nytt bakom nästa buske. Som när servalen kom och jag klantade mig rejält. Vred ison åt fel håll och missade den helt. Det blev bara kolsvarta bilder. Lite till mitt försvar. Vi såg den i kanske 30 sekunder.

Zebror och vårtsvin är det gått om.

Apor som dricker vatten vid vattenhålet. Det var en riktigt försiktig Markatta som kom på besök. Gnuer är också ett inslag i safari parken.

Noshörningar finns en del och även spetsnoshörningen finns Den är ganska svårfångad här också men jag hoppas fortfarande. Giraffer i solnedgång ska ge lycka enligt en Afrikansk sägen.

Krokodiler är spännande. Som här den är jag nära men den vet att den inte kan vrida sig och hinna fram till mig på det avstånd jag håller. Afrika och Zimanga är en fantastisk plats. Kolla mina 2 annonser här på sidan om evenemang som går till Zimanga under 2024 och 2025