Vi har en del på Zimanga kvar att skriva om. Katterna. Helt otroligt att kunna få lejon, gepard och leopard samma dag. Leoparden är magnifik och man förstår varför vi blev tillsagda och sitta ner i Jeepen. Det är den katt som klarat sig bäst av de 3. Den har lärt sig att leva bredvid människan. Vi människor märker ofta inte att den finns i vår närhet. Rejäla tänder och en ur skicklig jägare.

Geparden, detta snabba djur som lever i familjegrupper. De är skickliga jägare som får problem i rellationen till leopard, lejon och hyena. Dels så har den svårt att få behålla bytet och dels så är ungarna utsatta när de lämnas ensamma utan sin mor när hon ska jaga. Finns lite olika siffror på hur många det finns kvar i världen. 6000 till 8000

Lejon har också klarat sig rätt så bra det finns well i alla fall 50000 om vi har tur. Ett kraftfullt rovdjur som lever i flock. Storleken på flocken beror mycket på om tillgången på bytesdjur. Att ha ett lejon utanför jeepen är en upplevelse och skapar alltid en ödmjuk känsla. De är häftiga att fota dygnet runt. Från solljus till från strålkastaren på jeepen.

Det var allt från Zimanga för denna gång. Återkommer med mer efter sommarens safari och resa dit. Tror vi har 17 personer med denna gång så det blir en grym resa till Afrika. Finns någon plats kvar så är du intresserad så hör av dig till mig