Zimanga 4 Gömslen

Fotografering i Zimanga är till en del från gömslen. Sitta i mörkret och vänta på att djuren kommer in i ljuset från belysningen vid gömslet är jätte spännande. Som här elefanter på tre meters avstånd. Det kräver utnyttjande av max vidvinkel man har. Att dessutom få dem från vattenytan gör det ännu mer spännande ur fotohänseende.

Djuren kommer in och poserar för en när man sitter i gömslet. Gömslena är helt elefant säkrade och skulle hålla om elefanten går upp och hoppar på det. Vilket den aldrig skulle göra. Den är ju intresserad av vattnet i vattenhålet framför oss.

Kudu och fåglar kommer också gärna. Man får en variation på djur och fåglar som kommer nära. Jag brukar använda 2 kamerahus och tre objektiv. 16-35, 28-300 och 600 för att klara alla avstånd. Ljuset är så pass bra att men kan jobba med bländare 3.8 och en 60 dels sekund samt ett hyfsat iso på 3-till 5000 mitt i natten

Rovdjur är alltid spännande när de kommer och dricker. Denna kan jag berätta kissade i vattnet, lade sig och sedan drack det 🙂

Lägger ut denna en gång till med elefanter som radar upp sig. Såååå häftigt. Det var ett 20 tal av dem runt oss i gömslet och dessa ställde upp sig så fint. Kolla mina resor dit nästa år och 2025 om ni blir nyfikna