Mana pools 3

Mana Pools har också en mängd andra djur. Bufflar är något jag gillar. Vilket majestätiskt djur. De lever ett liv ofta i stora flockar men även som ensamlevande. De ensamlevande är ofta de äldre bufflarna som inte längre platsar i flocken. Har en berättelse om Masajer som ska jaga dem utan vapen. Kunna döda dem för att bli man. Vet inte om det stämmer. Själv vill jag inte ens gå ut ur jeepen när denna hanne var i närheten. Jag tror att största storlek man hittat på hornen är 120 cm på en sida. Imponerande.

Jag gillar solnedgångar och de afrikanska är mycket speciella och vackra.

Impala och Eland antiloper finns rikligt av. Båda är duktiga på att hoppa. Eland kan hoppa ett par meter rakt upp från stillastående. Fantastiskt med en kroppsvikt upp mot 900 kg. Man kan höra dem de har ett speciellt klickande ljud.

Schakal och hyenor är spännande djur. Hyenan till exempel anses som asätare men fäller större delen av sina byten själva. Man ser som här att de stulit sitt byte från vildhundarna. Inget förfars. På en liten stund var allt uppätet. Skelett äts och bryts ner det med. Dessutom är de renliga och tvättar sig så de inte ska få sjukdomar.