Vi fortsätter där vi slutade förra inlägget med elefanter. Omslagsbilden var hur jag som liten, trodde alla elefanter såg ut hela tiden. Det de gör med snabeln upp i luften är att identifiera lukter och inte som jag trodde att deras utseende var. Elefanten ovan tror jag var 68 år. En fullvuxen hanne med massor med erfarenhet. Tänk vad elefanter lever i familjegrupper och lär av varandra. Denna hanne är en av dem som lärt konsten att beta från träden. Som sagt 5-6 elefanter i världen som gör det.

De börjar med betande från marken med alla 4 fötterna på marken. Sedan övergår de till att lätta lite och få över vikten på bakbenen. För att till slut lätta helt. Vilken belastning på bakben, höft med att göra detta med den vikten.

Ett annat djur med vikt och styrka är flodhästen. Det är ett av Afrikas farligaste djur. Hannarna är adrenalinstinna och alltid beredda till försvar. Ett missförstånd är att de alltid attackerar. De försöker istället dra sig undan så mycket det går. Men går vi in i deras revir så kommer försvaret av reviret. Överraskar vi dem också så är risken stor att de attackerar. Dra sig undan är alltid deras bästa försvar. Men om vatten sinar så kommer de att försvara sin rätt att ha vattnet med aggression.

Ett annat djur som finns i mängd är babianen. Den finns överallt. Något jag aldrig kommer glömma är deras skrik på nätterna. Speciellt om en leopard närmar sig. Det låter som något hämtat ur en skräckfilm. Deras JIIIHHA skrik får en att verkligen vakna till.