Zimanga safari i Sydafrika

Detta var mitt andra besök i Zimanga som guide för Fokus fotoresor. Sååå kul att åka hit igen med Agneta och Brutus Östling och en stor grupp deltagare i safarin. Denna resa blev som förväntat helt fantastisk. Detta besök blev ett fotograferande som blev katternas resa. Blev massor med lejon, geparder och även leopard. Jag formligen älskar att fota katter och här blev det i allt från att de sover, jagar och dricker vatten.

När vi åkte till Safariparken så ser man kor efter vägen. Trafiksituationen är helt annorlunda i Sydafrika. Dessa kor betar bredvid motorvägen. De går inte ens ut på asfalten. Detta är en 120 km väg. I Sverige hade de dött direkt. Jag blev så intresserade så jag bad föraren till vår buss som fraktade oss till Zimanga från Durban att stanna så vi fick fotografera.

Lejonen som flemar eller gör en grimaserar hade hittar något på marken och smakat på det. Inte helt gott ser det ut som. Känner igen mig när jag får blodpudding 🙂
Geparderna stod helt lugn och drack vatten med oss ivrigt fotande. De brydde sig inte om vår närvaro trots de är vilda.

Han trodde han var osynlig när han gömde sig i busken. Kul katt.
De andra två är fotograferade sent på kvällen i skenet från en strålkastare. Det är en kul fotografering. Man får så häftigt belysning.
Jag blandar ibland lite bilder från tidigare besök men allt är från Zimanga. Det var ett första inlägg från Zimanga denna gång. Jag återkommer med mera snart. Ska bättra mig och skriva mer regelbundet 🙂