Kungsörnsfotografering

MN2_6091

Var och fotade kungsörn igår.
Det började med 20 minusgrader och kallt som attan. Jag frös ordentligt men vädret skulle ändra sig.
Ut till gömslet vid 6 på morgonen och hoppades på närbilder. Riktigt nära närbilder till och med.

Det var ordentligt mörkt och allt riggades upp. Kameror på stativhuvuden och ett objektiv löst åt ett annat håll. Mörkret försvann och småfåglar och korpar anlände

DSC_3780

Det kom en kungsörn och satte sig i träden och allt såg ut som jag hoppats på. Den var ner en snabbis och straxt en till men inte där det var beräknat. Den satt sedan i flera timmar i träden och det var ingen av revirets örnar för de brukar gå ner nära intill hade jag fått berättat. Men till slut gick den ner och jag han med dessa bilder som är med i bloggen.

MN2_6075 (1)

Däremot inga närbilder blev det. När allt var ihoppackat och det var bara minuter innan hemfärd så dök den upp nära och där vi ville ha den men det var för mörkt. Så jag åkte hem lite besviken till jag såg bilderna jag fått. Ibland blir det inte som man tänkt utan det blir bättre än man kunde föreställa sig men på ett annat sett 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *