Björnar i Jämtland

DSC_4439

Nu äntligen maj och björnar utanför Hoting.
Så kul skulle det bli att få komma upp i 2 dagar och fota björn. Packade bilen och satte mig för den 75 mil långa resan. Bert Mårtensson hade haft åtelkameran ute så jag visste att en 4-5 björnar fanns där varje dag. Fantiserade på det under resan och undrade vilka bilder jag skulle få.

Nåväl jag kom upp och Bert hälsade mig välkommen och jag fick komma in i stugan där jag skulle sova. Packade ur och vi tog oss ut till gömslet på en fin liten myr. Gömslena hos Bert är så fina så man trivs direkt

DSC_4357

Blev några timmars väntan men björnarna kom och kameran gick varm. Så kul detta att fota björnar i Sverige.

DSC_4378

Det kom en hona och hane först. Han kliade och markerade lite överallt för att imponera på henne.
De åt och visade upp sig under en timme ca. Jag blev riktigt nöjd med kvällen och min vistelse hos Bert. Fina björnar, fina omgivningar och chans till både björn och järv är det men jag fick nöja mig med flera björnar och ingen järv denna gång.

Nästa år 18-21 maj så ordnar jag en kurs här uppe i Jämtland. Det blir gömslefoto, fotoföreläsningar, rödingfiske mm. Toppdagar hoppas jag.

Men denna gång var det en nöjd fotograf som åkte hem med Svenska björnar i kameran 🙂

DSC_4488

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *