Workshop med dykande havsörn

MN2_5013

 

Havsönrsvorkshop i Flatanger Norge
I år skulle jag ha två omgångar workshops i Flatanger Norge. Hos Ole Martin Dale.
Det är alltid lika spännande att stå och göra maten och fixa innan gruppen kommer. Brukar vara så trevliga människor tänker jag alltid.
Gruppen anlände och jag hade inte fel denna gången heller. Ett par från Härnösand, en konstnär från Örebro och en kille till.
alla var som vanligt uppspelta och förväntansfulla.

Vi presenterade oss och åt mat. Därefter genomförde jag min föreläsning om havsörn, foto efter dykande fågel och hur det hela skulle gå till från båten

DSC_1097

Vi åkte ut en sväng på kvällen och hittade även älg. Inte var han gammal men det var älg i alla fall 🙂

Morgonen kom och det var dags att ut i båten och fota örnarna. Ingen av fotograferna trodde de skulle få de bilder jag visade kvällen innan. Första dyken gick well så där men sedan började det komma. Bilderna blev bättre och bättre och det började fungera för de flesta.
En kille började spänna sig lite men jag tyckte hans bilder var bra och han vill ha bättre. De bilderna kom men på dag 3. Alla var nöjda och vi genomförde tre likadana dagar med foto 2 ggr per dag från båten. Det blir 1000tals bilder som ska redigeras när man kommer hem. Jag tyckte gruppen var 4 fantastiskt trevliga och bra fotografer.

DSC_1010

Jag fick dessutom en av mina drömbilder där örnen har ögat mellan fjädrarna på vingen. Att den kom i solnedgång gjorde ingenting. Äntligen satt den 🙂 🙂 🙂

Grupp två anlände och det var en far och son från Varberg, en kvinna från Stockholm och en kille från Karlstad.
Alla lika förväntansfulla och fulla med frågor. Vi åt vår mat och genomförde mina föreläsningar.
Så kul detta tycker jag 🙂

DSC_1865

Morgonen kom och det blev full fart på havet. Ole Martin plockade som vanligt fram örn på örn och kamerorna jobbade. Bilderna kom och alla blev nöjda. Det blev som vanligt 1000 tals bilder och jag hade som vanligt att göra att springa runt i båten och kolla och ge coaching av deras bilder. Sedan blev det hem till huset och vi gick igenom redigering och tittade som vanligt på deras bilder.

DSC_1430

Vi hann med lite gömslafotograering också med ekorre och småfåglar 🙂

Roligt med nöjda fotografer 🙂

Längtar till nästa år då det blir en workshop till i Flatanger med sina örnar och fantastiska vyer

DSC_1003

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *