Zimanga safari i Sydafrika 2024

 dsc_7469

Följ med mig, Brutus Östling och Fokus fotoresor på safari till Zimanga i Sydafrika.

Vi hyr hela reservatet själva så det blir inga andra fotografer än vi i gruppen. Fotograferingen sker från jeep eller gömsle. I gömslena fotograferar vi genom glas i nivå med vattenytan. Var och en får möjlighet till 4 gömslenätter per deltagare.

Off-road-safari är möjlig överallt i reservatet, så länge vi inte riskerar att störa djuren. Vi slipper dessutom andra jeepar som köar till varje

dsc_2623

Vi kommer att ha möjlighet att fotografera flodhästarna och krokodilerna, lejon, många trubb-  men även enstaka spetsnoshörningar, geparder, leoparder, fläckiga men också enstaka bruna hyenor, schabrakschakaler, serval, gnuer, en stort antal afrikanska bufflar, zebror, en mängd antiloper och andra däggdjursarter, och naturligtvis mängder av vårtsvin. Men området har också en relativt stor grupp elefanter, strax under trettio, och därtill giraffer. Flera hundra arter av spännande fåglar besöker eller häckar i reservatet.

dsc_0333

Dag 1

Ankomst och eftermiddagssafari

dsc_7195

Dag 2-8

Safari eller gömslefotografering både morgon och kväll.

dsc_7479

Dag 9

Morgonsafari och hemresa.

dsc_4639

Datum:
3 – 12 AUGUSTI 2024. Nio nätter, tio dagar
Boende/ mat:
Vistelsen här innebär också rena rama lyxsemestern. Boendet är liksom maten förstklassig. Lodgen med de friliggande husen är belägen mitt i reservatet, det är nära för både gömslen och game-drives.
Antal deltagare 14-18

Antal deltagare

Min 14 / Max 18

Inkluderat i priset
Boende i Zimangas lyxiga hus/rum, alla måltider ingår liksom icke-alkoholhaltig dryck, transfer från Durbans flygplats till Zimanga och tillbaka. Del i hus/lägenhet, game-drives och tillgång till gömsle enligt ett schema.

 Inte inkluderat i priset
Flyg tur och retur till Durban, Sydafrika, dricks, alkoholhaltiga drycker och läskedrycker med mera som beställs extra, försäkringar och annat av personlig karaktär. Avbeställningsskydd.

Dricks till lokala guider och lodgens servicepersonal (man brukar ge 10 USD per dygn till guiden, till servicepersonalen varierar det, men vi brukar rekommendera 10 USD per dygn).

Pris:
54 700 SEK. Boka till mig eller vid frågor ring tele 070-34 05 248

Resegaranti finns enligt kammarkollegiets riktlinjer.

 

_5007750